Народний депутат Андрій Артеменко запевнив, що у нього немає чинного канадського паспорта.

В інтерв'ю "КП в Україні" він при цьому зазначив, що залишається громадянином Канади. "У мене немає паспортів інших країн. У мене є паспорт України. Був паспорт Канади, який у 2014 році, згідно з вимогою існуючого законодавства, я повинен був призупинити. Я це зробив. Зробив це публічно в 2014 році, до початку виборів", - сказав депутат.

Однак це не завадило йому залишатися, як і раніше громадянином Канади. За його словами, процедура відмови від громадянства складна, яка вимагає юридичних дій. Ці заходи він не зробив.

"І я, не порушуючи жодного закону України, не порушуючи жодного закону Канади, плачу податки як в Україні, так і в Канаді", - підкреслив депутат.

У декларації за 2015 році зазначено, що діти Артеменко: син Віталій - громадянин Канади, двард-Даніель і дочка Амбер-Катерина - громадяни США, дочка Христина - громадянка України. Хоча сам Артменко заявляв, що його діти громадяни України.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що в четвер, 23 березня, Рада може розглянути законопроект про подвійне громадянство.