Сьогодні під стінами Київської міської державної адміністрації проходить мовчазний мітинг в підтримку активістки Валентини Макарової, яку жорстоко побили.

Учасники принесли з собою фотографії постраждалої, яка у важкому стані перебуває зараз у лікарні.

Про це повідомляє 24 канал.

На мітингу не звучать політичні гасла, також кияни не висувають жодних політичних вимог.

До них приєднався народний депутат Борислав Береза. Він змусив депутатів міської ради внести до порядку денного питання про скандальну забудову у парку Кіото, проти якої, в тому числі, виступала Валентина Макарова.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Береза закликав також розірвати договори оренди та інші проблемні будівництва – зокрема, на інженерних мережах ядерного реактора по проспекту Науки 42А і на Миколаївській Слобідці.

"Зупиніть ті забудови, за які реально йде бійка. Ллється кров. Вбивати громадських активістів на вулиці Києва - неприпустимо. Є рішення, за яке ви можете проголосувати. Проголосуйте як єдиний організм і допоможіть киянам", – закликав депутатів Береза.

Читайте також: Захисницю парків Києва побили невідомі

Нагадаємо, увечері 21 липня невідомі напали на Макарову у парковій зоні по проспекту Жукова.

Жінці проломили лобову кістку, їй зламали ніс, ребра, через що утворилися великі гематоми. Її врятувала собака, в яку нападник вистрілив двічі, а потім став бити жінку рукояткою зброї.

Вона неодноразово наголошувала, що отримує погрози у свою адресу, їй підпалили автомобіль.

Макарова є членом ініціативної групи з розірвання договору оренди з ТОВ "Жен-Сан" ділянок у парку Кіото і транспортній розв'язці поруч зі станцією метро "Лісова", які раніше віддали під забудову.