Відомий білоруський кулінар Андрій Азаров перебрався до Львова робити сиров'ялену ковбасу. Половину коштів передає на потреби АТО.

Відеоблогер приїхав до Львова у кінці 2014 року з наміром відкрити ресторан. Про це він розповів Радіо Свобода. Проте поки бізнес не розкрутився, виготовляє "стратегічний продукт проти агресора" - сиров'ялену ковбасу, до якої львів'яни не звикли. Така є традиційною для Білорусі від часів Литовського князівства. Ковбасу називають "пальцем пханою". 200-грамове кільце продає за $5 – зараз це 100 грн. Гроші беруть наперед, аби закупити м'ясо.

"Спершу в нас вийшло 15 ковбасок, 6 з яких виявились браковані, - розповів Андрій Азаров. – Через місяць – 35 штук. Зараз вислали 75 кілець. У лютому виходимо на 150. Так щомісяця будемо подвоювати – і у 2016 році тираж сягне 150 тисяч у місяць".

Скаржиться, зараз йому вистачає сил на те, щоб за два дні покришити 25 кг свинини на сантиметрові кубики. Згодом залучатиме волонтерів, щоб одні різали, інші набивали кишку.

Каже, робить на совість – за місяць кільце "всихає" удвічі, тоді як у магазинних ковбасах вагу збільшують утричі за допомогою добавок і води. Навіть у Білорусі нелегко натрапити на справжню "пальцем пхану" сиров'ялену ковбасу. Ідеальний рецепт кулінар підбирає під час виробництва – куштує і вирішує, досолити чи доперчити наступного разу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Азаров розробив ярлик із українським прапором, на якому вказано, що ковбаса зроблена руками волонтерів і половина коштів підуть на допомогу армії. Закликає "Геть московську! Купуй волонтерську". Також у Facebook поширює пости зі звітом, скільки ковбас уже продано на користь фронту.

Зауважує, волонтерам ще не вдалося заробити, адже третину виручених коштів відразу витрачають на м'ясо для наступної партії.