Литва вирішила повертати на історичну батьківщину громадян України, які є етнічними литовцями. Право на проживання у країні можуть отримати мешканці Донбасу та Криму.

Таке рішення ухвалила Державна канцелярія у Вільнюсі 29 липня у зв'язку із небезпекою на сході та в Криму. На цей момент 30 осіб подали запити із бажанням переїхати до Литви. В Україні мешкає приблизно 10 тисяч етнічних литовців.

Такі акції вже проводив польський уряд. Країна прийняла близько 200 людей польського походження зі східної України. Емігранти зможуть мешкати у Польщі щонайменше півроку та проходити мовні курси для подальшого перебування у країні.

Читайте також: Три мільйони українців хочуть працювати за кордоном

Також у Чехії зараз мешкає 140 українців чеського походження. Це переважно мешканці конфліктних регіонів, яким уряд країни дозволив повернутися на історичну батьківщину.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще