В окупованому Новоазовську, що в Донецькій області, бойовики карають жителів міста виправними роботами за порушення "комендантської години".

Про це повідомляє організація "Оборона Маріуполя" на своїй сторінці у Facebook.

"Від жителів захопленого "ДНР" міста Новоазовська, розташованого недалеко від Маріуполя, доходить інформація про посилення каральних санкцій щодо місцевого населення, що проводяться окупаційною владою", - зазначають у спільноті.

В місті, за інформацією організації, з 23 години діє так звана "комендантська година". Всіх чоловіків, які її порушують, терористи без винятку забирають рити окопи або на інші примусові роботи.

Термін виправних робіт різний. Він коливається від декількох діб до двох тижнів. Озброєні бойовики "ДНР" самі визначають, "виправився затриманий чи ні".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

У такий спосіб вони вирішують проблему із безкоштовною робочою силою.

В організації нагадали, що в кінці липня на трасі між Новоазовськом та Сєдово з'явилися так звані "загороджувальні загони". Вони зупиняють усіх людей, які проїжджають або проходять поряд.

Читайте також: Бойовики "ДНР" використовують традиційну тактику НКВС (фото, відео)

Після обшуку, за їх словами, людину, яка чимось не сподобалася бойовикам, відправляють у вантажний "Урал". Там з ним проводять допит "з пристрастю". Тих кому пощастить, забирають родичі.

Інші люди безслідно зникають або знову-таки риють окопи.

Організація зазначає, що в Сєдово зараз знаходиться велика кількість бойовиків і військових у формі російського зразка, які "говорять з характерним російським говором".