88-річний католицький єпископ Вінсента Вейфанг Чжу очолив акцію протесту проти знесення хрестів у церквах в китайській провінції Чжецзян.

Він та ще 26 священників, які знаходяться під його юрисдикцією, вийшли до урядової будівлі в місті Веньчжоу і виступали проти нищення хрестів у своїй провінції, повідомляє агенція AsiaNews.

Варто зазначити, що церковнослужитель Вінсента Вейфанг Чжу офіційно визнаний урядом Китаю і здійснює своє служіння легально. Єпископом призначений в 2007 році Папою Римським Бенедиктом XVI.

Нагадаємо, у Китаї активно діє антирелігійна компанія: за вказівкою партійних лідерів уже півтора роки руйнуються хрести на церквах. Починаючи з 2013 року хрести видалені з будівель 1100 протестантських і католицьких храмів Китаю. При цьому влада стверджує, що її дії спрямовані не на образу релігії, а лише на знесення незаконно побудованих будівель.

Читайте також: 400 священиків Київського патріархату вирушають в АТО (фото)

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Це викликає обурення місцевих віруючих, вони виготовляють вдома хрести і носять їх з собою.

У провінції Чжецзян знаходиться одна з найбільших китайських християнських громад. Тут налічується приблизно 300 тисяч католиків і близько мільйона протестантів.