16-річна Шира Бенкі, поранена під нападу на час гей-парад, що проходив цього тижня в Єрусалимі, померла від ран у місцевій лікарні.

Про це повідомили лікарі, інформує ВВС.

16-річна італійка була серед шести людей, поранених під час параду, що пройшов у четвер, 30 липня.

Тоді її із серйозними ножовими пораненнями доправили до медичного центру "Хадасса" - однієї з найбільших лікарень країни - проте лікарі не змогли їй допомогти.

Читайте також: Ізраїль сколихнув марш "За мир і вільну любов"

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Прес-секретар поліції Люба Самрі повідомила, що за підозрою у нападі арештований чоловік, який уже був судимий за аналогічний напад у 2005 році.

Йішаля Шлісселя, члена ультра-ортодоксальної іудейської спільноти, у 2005 році засудили до 12 років ув'язнення за завдання поранень чотирьом учасникам гей-параду в Єрусалимі. Три тижні тому його випустили на волю.

Зображення із місця подій демонструють, як нападник дістає із пальто ніж та з криком накидується на учасників маршу. Чоловіка на місці затримала поліція.

Марш поновився після того, як поранених забрали до лікарні. Активісти скандували "Кінець насильству".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу засудив атаку на ЛГБТ-активістів.

Гей-парад у Єрусалимі є причиною тривалих суперечок між владою міста і спільнотами ортодоксальних євреїв.