Мобілізовані, які потрапили під шосту хвилю призову, отримують фах артилеристів у відділенні підготовки фахівців ракетних військ та артилерії. Вони приступили до практичних занять стрільби з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Мобілізовані протягом кількох тижнів пройшли теоретичну підготовку. Вони вивчили бойові машини, а також відпрацювали на них елементи ведення вогню.

Старший викладач циклової комісії ракетних військ і реактивних систем залпового вогню підполковник Олексій Якушевський повідомив, що практичні навчання з бойовою стрільбою триватимуть два дні.

"Сьогодні відбувається тактичне навчання з бойової стрільби, під час якого завданням курсантів є вихід і підготовка вогневої позиції артилерійської групи, підготовка бойової машини в районі зосередження та бойова стрільба, а також нічна бойова стрільба з підсвіткою з мінометів", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: Англійські військові будуть тренуватимуть бійців АТО (фото)

Мобілізовані артилеристи мають влучити у ціль, що знаходиться на відстані майже восьми кілометрів. Спершу вони орієнтують автомобіль на місцевості по бусолі - спеціальному пристрою для управління артилерійським вогнем. Після цього більш точні наведення на ціль виконуються вже на установці "Град".

На другий день практичних навчань артилеристи продовжать бойові стрільби. Також вони вправлятимуться у відході з вогневої позиції.