Національний банк планує розробити законопроект, яким можна буде списати 50% заборгованості за валютними кредитами. Він також дозволить конвертувати за поточним курсом кредити, які брали під соціальне житло.

Про це повідомила глава Нацбанку Валерія Гонтарєва в інтерв'ю виданню "Фокус".

Наразі, за її словами, меморандум, запропонований Незалежною асоціацією банків, не працює. Причина в ухваленні Верховною Радою популістського законопроекту "Про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті".

Також Гонтарєва зазначила, що крім меморандуму асоціації існує й інший. Його підписали банки з іноземним капіталом.

Ці два документи, за її словами, об'єднають в один новий законопроект. Він повинен захистити тих людей, які купували соціальне житло. Це квартири до 60 кв.м. і будинки до 120 кв.м.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Їм ми запропонуємо списання 50% заборгованості і конвертацію за поточним курсом" ", - пояснила глава Нацбанку.

Читайте також: "Курс гривні залежатиме від інвестицій в Україну та успішності АТО" - економіст

Згідно з планами фінустанови, в законопроекті пропишуть повне списання боргів для інвалідів АТО та сімей загиблих воїнів.

Також НБУ планує прийняти до уваги інтереси тих позичальників, чиї кредити банки продали колекторам.

Нагадаємо, глава Нацбанку дала втішний прогноз по гривні. Передумов, за її словами, для дестабілізації гривні в Україні немає.