Українофобна книжка "Учитель. Роман перемен" претендує на премію "Русский букер 2015". Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

В Росії нещодавно був опублікований список претендентів на російську книжкову премію "Русский букер 2015", першу позицію якого зайняла книга відвертого українофоба Платона Беседіна "Учитель. Роман перемен", видана у 2014 році харківським видавництвом "Фоліо".

Читайте також: "Щоденник Майдану" Андрія Куркова видали в Японії

"Те, що українофобський роман вийшов друком у харківському видавництві "Фоліо", не дивує. Це видавництво на чолі з Олександром Красовицьким, давнім другом міністра-втікача Табачника, давно має стійку і характерну репутацію відверто проросійської структури. Проте дивує інше: змінились часи, до владних кабінетів зайшли "народні" чиновники, а "Фоліо" і його господар, як і раніше — у фаворі, і вже встиг заручитися покровительством постмайданних владців. Цікаво, за що ж його так люблять у високих кабінетах?", — заявляє Сидоржевський.

Основна умова конкурсу полягає в тому, що саме видавництва мають подавати твори на розгляд жюрі "Русского букера". Деякі російські експерти вважають, що роман Беседіна цього року займе одне з призових місць, а видавництво " Фоліо" отримає грошову винагороду у розмірі 40 000 доларів.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, СБУ Львівської області порушило кримінальне провадження з приводу видання та розповсюдження на території України книжок, які містять неправдиву інформацію щодо соціально-політичних процесів, які відбуваються в країні.