Федерація профспілок України зареєструвала на сайті президента петицію з вимогою зупинити рейдерське захоплення санаторію "Лермонтовський", що в Одесі.

У повідомленні, зокрема, сказано: "Вже після знакових перетворень суспільства, в нашому новому житті без свавілля та корупції, на жаль є місце беззаконню. Міністерство юстиції України, користуючись необмеженою владою над судовою системою, нахабно діє в інтересах невстановлених осіб".

"Санаторій "Лермонтовський" знаходиться на площі парку - десять гектарів у самому центрі міста - перша лінія від моря. Це дуже цінна земля. Тому це не перші рейдери, але рейдери такого калібру - перший раз", - говорить директор санаторію. Також Дмитро Антіпов зазначив, що в установі безкоштовно проживають 600 біженців, а також проходять лікування та реабілітацію 100 воїнів АТО.

Читайте також: Одеський санаторій мітингує проти Мінюста (фото)

В профспілках заявляють, що це вже не перша спроба захопити санаторій. "Мінюст ставить на меті використання профспілкового майна для оздоровлення власних державних чиновників та подальшої його приватизації, замість п'яти тисяч простих трудівників: лікарів, вчителів, шахтарів, представників інших трудових колективів, інвалідів, біженців та учасників АТО, які щорічно проходять лікування в профспілковому санаторії" - йдеться в повідомлені на сайті ФПУ.

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще