Глава відомства ООН із прав людини Зейд Раад аль-Хуссейн висловив стурбованість спробами влади Росії й Китаю змусити замовкнути критиків урядів цих країн.

Аль-Хуссейн розкритикував затримання в Китаї більше ніж ста адвокатів і дії російської влади щодо неурядових організацій, що фінансуються з-за кордону, повідомляє Радіо Свобода.

Виступаючи в Женеві на відкритті Ради ООН з прав людини, Зейд Раад аль-Хуссейн привітав укладення Іраном угоди зі світовим державами щодо його ядерної програми. Він закликав Тегеран вжити заходів щодо поліпшення ситуації з правами людини.

Читайте також: Одностороннє закриття кордонів погіршить становище мігрантів в ЄС - ООН

Глава відомства ООН з прав людини торкнувся і питань міграції. Він заявив, що Європа повинна відмовитися від практики затримання мігрантів, особливо дітей, а також поганого поводження з ними, і закликав розширити канали для регулярної міграції й переселення.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про організації-"іноземних агентів" у 2012 році. Документ передбачає внесення неурядових організацій до списку, якщо вони мають фінансування з-за кордону і вважаються такими, що ведуть політичну діяльність.