Заходи по обмеженню пересування між країнами Євросоюзу, прийняті в односторонньому порядку, можуть погіршити становище мігрантів. Про це йдеться у заяві управління Верховного комісара ООН у справах біженців, пише Укрінформ.

В ООН вважають, що для розв'язання проблеми необхідно виробити єдину стратегію для всіх країн ЄС.

"Нещодавні заяви про різні заходи прикордонного контролю, зроблені рядом європейських країн, викликані міграційною кризою, лише підкреслюють необхідність пошуку загальної європейської відповіді на проблему... УВКБ стурбоване, що поєднання різних односторонніх заходів може створити ситуацію, коли велика кількість біженців, які сподіваються отримати в Європі захист, гарантований міжнародним правом, опиняться в стані правової невизначеності", — йдеться у заяві.

В ООН стверджують, що така загальна відповідь Євросоюзу на міграційну кризу має, в першу чергу, ґрунтуватися на створенні ефективних центрів із прийому біженців за підтримки усіх зацікавлених сторін.

Читайте також: ООН прогнозує мільйон біженців із Сирії до кінця року

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Заява управління Верховного комісара ООН у справах біженців прозвучала після того, як Німеччина оголосила про посилення контролю на кордоні.

За словами міністра внутрішніх справ Німеччини Томаса де Мезьєра, особливу увагу буде приділено кордону з Австрією.

Міністр транспорту ФРН Александер Добріндт заявляв, що країна "досягла ліміту" з прийому біженців.

Слідом за Німеччиною та Австрією про намір зміцнити прикордонний контроль оголосила Чехія, оскільки саме через цю країну біженці можуть знайти обхідний шлях до Німеччини.