Поліське чудо, каврук або український хамон - так називають традиційну для цього регіону страву. У народі вона більш відома як мацик. Всі охочі могли скуштувати страву на першому в Україні фестивалі, присвяченому їй.

Про це повідомляє Erve.ua.

Мацик - це сиров'ялена свинина. Готувати її почали у деяких північних районах Рівненської та Волинської областей. Тому не дивно, що перший фестиваль пройшов у Кузнецовську на честь Дня міста.

На свято з'їхались шанувальники старовинних рецептів, а також гурмани поліської кухні. Сюди завітали й навіть ті, хто вперше почув про цю страву.

Читайте також: На Сумщині відбувся байк-рок-фестиваль "STEEL ANGELS" (фото, відео)

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Поліський делікатес, як і в давні часи, готують за традиційним рецептом. Для мацика обирають тільки добірне, свіже свиняче м'ясо. Його солять, перчать та додають лавровий лист. Потім до нього додають сало і перемішують. Начинку закладають у свинячий кендюх, який попередньо добре очищають. Після цього його кладуть під пресс, щоб витікла вся зайва рідина.

Мацик ситний та калорійний. Зазвичай його використовують у якості закуски. Та вживають невеликими порціями. Поліський делікатес не з дешевих. Проте він все ж більш доступний, ніж його закордонні аналоги. Зокрема, традиційний для Іспанії хамон.