Печерський районний суд Києва обрав викритому у хабарництві заступнику начальника управління департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави на суму 2 мільйони гривень.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на адвоката затриманого Олексія Шевчука.

За словами правозахисника, таке рішення було винесено в суботу, 19 вересня, і в даний час захист вже оскаржив цей запобіжний захід у апеляційному порядку.

"Рішення суду першої інстанції оскаржено", - розповів адвокат.

При цьому він зазначив, що захист вважає необґрунтованою обрану міру запобіжного заходу.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Екс-главу ДСНС Бочковського можуть посадити на 12 років

Також було сказано, що стосовно судді Ірини Литвинової є дисциплінарне провадження, однак тричі заявлений захистом відведення судді задоволений не був. І що в ході судового засідання прокурор допустив на адресу захисту загрози.

Крім того Шевчук повідомив, що дата апеляційного розгляду на рішення суду першої інстанції поки невідома.

Нагадаємо, 17 вересня на колегії СБУ військова прокуратура спільно зі Службою безпеки затримали заступника начальника управління контррозвідки за підозрою в отриманні хабара.