Фінансування системи прокуратури необхідно збільшити до мільярдів гривень.

Про це сказав заступник генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе в ході виступу в Інституті міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченко, передає "РБК-Україна".

Він додав, що Генпрокуратура вже направила відповідне звернення в Кабінет міністрів, з проханням вирішити цю проблему з недофінансування.

"Як мінімум, наш бюджет повинен бути вдвічі більше, ніж було в цьому році. Тобто мінімум 6 млрд грн нам потрібно для того, щоб хоча б створити елементарні умови, щоб таких, як ви, стало більше в нашій системі", - наголосив Сакварелідзе.

Читайте також: "Стара гвардія" Генпрокуратури погрожує активістам судом через критику

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Заступник генпрокурора розповів, що багато роботи по реформуванню відомства. Зокрема, на рівні прокуратури у регіонах України.

Нагадаємо, Давид Сакварелідзе виступив за збільшення зарплат для співробітників його відомства. Вони мають збільшитись до 20-25 тисяч гривень.

Він додав, що йому не шкода заплатити прокурору і 50 тисяч гривень, якщо він працює на суспільство.