Заступник Шокіна Віталій Севрюк пообіцяв подати до суду на "Центр з протидії корупції" через те, що вони назвали його "хабарником". Активісти ж пропонують на суд дипломатів США, які раніше висловлювали претензії щодо відсутності реформ в прокуратурі.

"Що це за організація така, яка привласнила собі назву "боротьби з корупцією"? Допоки Шабунін не почав влаштовувати скандал – суспільство ставилося до складу комісії абсолютно нормально. Зустрінемося в суді, нехай там перевірить їх ствердження", - заявив сьогодні на брифінгу Віталій Севрюк.

"Ми дуже сподіваємося, що вони виконають хоча б цю свою обіцянку. Нагадаю, що доводити свою "чесність" буде людина, яка порушила кримінальну справу на Давіда Сакварелідзе за обшуки в кабінетах "діамантових" прокурорів; людина, яка не притягнула до відповідальності жодного високопосадовця з оточення Януковича й не має результатів по розслідуванню розстрілів людей на Майдані", - прокоментувала "Знай" ситуацію виконавчий директор "Центру" Дарина Каленюк,

Нагадаємо, що конфлікт між активістами та Генпрокуратурою почався після того, як Генпрокурор Віктор Шокін оприлюднив прізвища кандидатів від відомства в комісію з обрання антикорупційного прокурора. До переліку увійшли його заступники - Юрій Севрук та Юрій Грищенко.

Активісти вказують, що саме Севрюк заважав розслідуванню справи "діамантових" прокурорів, а Грищенко був безпосереднім керівником скандального прокурора Шапакіна й "не помітив", що його підлеглий зберігав в кабінеті півмільйона доларів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Із звинуваченням щодо відсутності реформ в українській прокуратури раніше виступив посол США Джеффрі Пайетт та заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд. Чого ж пан Севрюк не хоче подати до суду одразу й на них? Ми залюбки самі запросимо їх як третю сторону на суд, хай при них доводять свою щирість", - пообіцяла Каленюк.

Читайте також: США розпочали публічну війну за реформу прокуратури в Україні

Сам Юрій Севрюк каже, що позов до суду вже поданий й він очікує лише офіційного відкриття справи.

"Вони повинні довести мою провину, що я "корупціонер" й зриваю роботу комісії. Якщо не доведуть – хай вибачаються так само публічно, як вони розповідали про мене", - сказав "Знай" Севрюк.

23 вересня активісти проводили біля Генпрокуратури акцію, під якої заспівали "Шокін брехло" на мотив відомої пісні про російського президента. Голова "Центру з протидії корупції" Віталій Шабунін стверджував, що включення до "четвірки Шокіна", щонайменше, двох скандальних заступників викликало неабияке обурення в європейських партнерів України. Напередодні мітингу офіційний представник Євросоюзу в Україні Ян Томбинський підтримав вимоги активістів.