Десяток активістів з довгими носами вимагали сьогодні зміни конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора та відставки генпрокурора Віктора Шокіна. Згодом, вони почали співати "Шокін – брехло" на мотив відомої пісні про Путіна.

Активісти Реанімаційного пакету реформ вказують, що Шокін хоче контролювати як конкурс, так і майбутнього ключового борця з корупцією.

"Минулого тижня президент Порошенко заявив, що кандидати в комісію з обрання антикорупційного прокурора від пана Шокіна задовольняють європейських партнерів. Вчора офіційний представник Євросоюзу в Україні Ян Томбинський заявив, що вони цілком підтримують претензії громадських активістів стосовно "четвірки Шокіна" в цій комісії. Отже, в прагненні контролювати призначення антикорупційного прокурора, пан Шокін забрехався не лише перед українським суспільством, а і перед всім світом", - заявила на мітингу виконавчий директор "Центру протидії корупції" Дарья Каленюк.

Активісти вказують, що серед кандидатів генпрокурора опинився Юрій Севрук, якій порушував кримінальну справу на Давіда Сакварелідзе через відкритий конкурс для обрання місцевих прокурорів. Друга одіозна людина в конкурсній комісії – Юрій Грищенко, який був безпосереднім керівником "діамантового прокурора" Шапакіна і "не помітив" людину, яка зберігала в офісі Генпрокуратури 500 тисяч доларів.

"Ми вимагаємо замінити цих сумнівних персонажів на італійського прокурора Джовані Кеслера та журналіста-розслідувача Олексу Шалайського. Доки цього не буде, ми можемо чітко стверджувати, що Шокін – брехло", - сказав експерт Реанімаційного пакету реформ Ярослав Юрчишин.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Салоган одразу підхопили інші мітингувальники на мотив відомої пісні про російського президента "Шо-кін бре-хло, ла-ла-ла-ла".

Активісти зауважили, що реформа прокуратури затрималася вже понад рік і без зміни самого Віктора Шокіна і не розпочнеться.

Читайте також: У місцевих прокуратурах подали шість тисяч заявок на 700 місць

Нагадаємо, що фракції "Самопоміч" і "Радикальна партія" ініціювали збір підписів депутатів за відставку Віктора Шокіна з посади генпрокурора. Наразі звернення до президента з відповідною вимогою підписали понад ста нардепів.