У світі спостерігається скорочення свободи у глобальному інтернет-середовищі.

Згідно з дослідженням міжнародної неурядової організації Freedom House, це відбувається на тлі активізації нагляду та цензури з боку урядів держав по всьому cвіту, передає Українська правда.

Україну визначили як "частково вільну" країну. "Протистояння з Росією і конфлікт на сході України призвели до збільшення спроб цензури з обох сторін у спробі отримати контроль над інформаційним середовищем", - йдеться у звіті.

Читайте також: У день виборів зафіксували п`ять порушень свободи слова

У цілому, за даними Freedom House, свобода висловлювань в інтернеті знизилася у 32 з 65 досліджених країн. Експерти зафіксували "помітне скорочення" у Лівії, Франції та Україні.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Лідерами за свободою слова в інтернеті стали Ісландія, Естонія, Канада, Німеччина, Австралія, США та Японія. Найгірше з інтернет-свободою в Китаї - навіть гірше, ніж в Сирії та Ірані.

Звіт охопив період з червня 2014 до травня 2015 року.