США надіслали України справні "Хаммери".

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook, журналіст "Інтера" Роман Бочкала, інформація про те, що за них заплатили понад мільйон гривень на митниці, не відповідає дійсності.

Журналіст засудив тих, хто вчора поширював неправдиві чутки.

Він провів розслідування по своїх каналах в Міністерстві оборони і з'ясував, що американці просто подарували ці машини на потреби АТО.

На митниці не довелося додатково виплачувати гроші, бо автомобілі не ввозилися, як військові, а як звичайні.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також Бочкала вніс ясність щодо того, де автомобілі зараз знаходяться. У Львівській області є тільки два авто, а не чотири, як було заявлено в ЗМІ. Така ситуація, на думку журналіста, склалася через те, що кореспонденти не перевіряють інформацію.

Перші десять машин, які прибули в аеропорт Бориспіль повністю броньовані і здатні виконувати бойові завдання і самостійно долати сотні кілометрів. Їх перероблять в командно-штабні машини.

Бочкала також розвінчав міф про те, що "США прислали мотлох українцям". Він заявив, що їздив на таких машинах під час збройних дій в Афганістані і дуже зрадів тому, що такими можуть бути, надіслані українським військовим, авто.

Журналіст підкреслив, що це дуже якісна техніка.

Читайте також: Україна не веде діалог з Англією про постачання зброї - Хукем

Нагадаємо, що в листопаді в Україну привезуть точні контрбатарейні радари.