Великобританія запропонувала Україні свою допомогу по захисту територіальної цілісності.

Як повідомляє Апостроф, про це заявив англієць, депутат Європарламенту Майк Хукем.

Він уточнив, що Англія не забула свої зобов'язання, дані під час підписання Будапештського меморандуму, щодо захисту України в обмін на відмову від ядерного статусу.

Реалізація такої допомоги, за словами Хукема, неможлива через дипломатичні труднощі - президент Петро Порошенко на початку осені призначив українського посла Наталію Галібаренко, але вона ще не прибула в консульство України.

Євродепутат уточнив, що пряма допомога в боротьбі з російською агресією була запропонована главою дипломатичного відомства країни Філіпом Хеммондом.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Також англійська військова техніка в бойовій готовності розташована в Латвії, Литві, Естонії.

Військові інструктори Англії перебувають в Україні і допомагають модернізувати військову сферу відповідно до міжнародних ризиків, які загрожують національній безпеці - вони проводять тренування з українськими бійцями, інспектують про напрямки державної політики в оборонній сфері.

Читайте також: Канада більше інших західних країн допомогла Україні під час АТО

Нагадаємо, що точні контрбатарейні радари США прибудуть в Україну в листопаді.