Збройні сили України отримали значну матеріальну допомогу від іноземних партнерів за час проведення антитерористичної операції на сході України.

Інформацію про постачання з Заходу оприлюднила речник Міністерства оборони Вікторія Кушнір, передає Інтерфакс-Україна.

"Від уряду Канади було отримано понад 60 тис. черевиків з високими берцями, більше 30 тис. польових курток, понад одну тис. бронежилетів, більше трьох тис. касок. Від США - 3,8 тис. камуфльованих курток, 3,5 тисячі зимових брюк, дві тис. бронежилетів. Від уряду Нідерландів - 1,5 тис. зимових курток. Від уряду Австралії - 10 тис. пар черевиків, понад сім тис. балаклав", - сказала вона на сьогодні на брифінгу в Києві.

Читайте також: На окупований Донбас доставили гумдопомогу від Червоного Хреста

За даними Міноборони, Великобританія і Польща поставили українським військовим рюкзаки, балаклави, зимові штани, шапки, куртки і рукавички.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам
Показати ще

Зараз оборонне відомство продовжує роботу з реформування речового забезпечення за стандартами НАТО. "До кінця року буде поставлено 183 тис. 500 польових кашкетів, 253 тис. 600 літніх польових костюмів і 280 тис. пар черевиків з високими берцями нового зразка", - розповіла Кушнір.

Також очікується поставка шапок-фесок, літніх і зимових шкарпеток, розвантажувальних систем, індивідуальних рюкзаків і наколінників.