Підвищення якості обслуговування платників податків має призвести до збільшення податкових надходжень і виходу економіки з тіні.

Міністерство фінансів пропонує розробити кодекс професійної етики працівників Державної фіскальної служби, який визначатиме основні критерії і норми обслуговування платників податків.

Про це повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва на круглому столі в Києві.

Читайте також: Третину податківців звільнять до першого січня

"Звичайно, ми маємо обов'язково розробити кодекс етики та забезпечити його підписання кожним співробітником Державної фіскальної служби. Головне, щоб кодекс виконувався. Я впевнена, що майбутнє – за молодими людьми, які будуть приходити на роботу до Державної фіскальної служби", – сказала вона.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

За словами Макеєвої, підвищення якості обслуговування платників податків обов'язково призведе до збільшення податкових надходжень і виходу економіки з тіні.

"Від того, яким чином податковий інспектор спілкується з платниками податків, залежить багато чого. Не ставки податків відіграють роль, а те, як спілкуються представники контролюючих органів з тими, хто наповнює бюджет", – підкреслила заступник міністра.

Питання оновлення кадрів ДФС обговорюється більше півроку - з моменту призначення нового керівництва служби навесні поточного року. Яценюк неодноразово закликав керівництво Фіскальної служби провести люстрацію, а також повну зміну кадрів принципам і стандартам оновлення поліції.