До кінця року податкові інспекції скоротять втричі, замість 350 структур залишиться 25, а кількість податківців скоротиться на третину. Уряд повторив, що буде набирати працівників за зразком нової поліції, а митниці передадуть в управління іноземних компаній.

"Кількість податкових інспекцій, які перевіряють бізнес та виписують штрафи, – зменшуємо з 311 до 161-ї. Керівників усіх перевіряючих органів, а їх зараз 370, набиратимемо за прозорим конкурсом, а кількість цих органів скоротимо до 25 вже до кінця року", - заявив сьогодні на засідання уряду голову ДФС Роман Насіров.

Загалом скорочення відомства торкнеться кожного третього податківця, уряд вже затвердив скорочення ДФС з 58 тисяч працівників до 41 тисячі. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк наголосив, що набирати нових людей необхідно на нову зарплату.

"Без пристойної зарплати ми не подолаємо корупцію й не залучимо фахових людей в органи державної влади. Прошу депутатів без популізму підтримати відповідне рішення уряду в частині збільшення зарплат чиновників в 2015 році", - сказав Яценюк.

До 13 листопада Насіров пообіцяв оголосити конкурс серед іноземних компаній для управління митницями. За планами уряду, приступити до роботи обрані на конкурсах компанії зможуть не пізніше лютого 2015 року.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Кабмін залишив корупційні схеми у Фіскальній службі

"Ми також суттєво змінили правила роботи з великими платниками податків. З нового року ми скасовуємо для них планові та позапланові перевірки, запроваджуємо автоматичне відшкодування ПДВ й переводимо них на спрощену митну процедуру. Це й буде перетворення ДФС до сервісної служби", - відзвітував Насіров.

Нагадаємо, що сьогодні фіскальна служба презентувала Центр обслуговування великих платників податків. З 2016 року компаніям, які сплачують понад 20 мільйонів гривень податків за рік – дозволять здавати в електронному режимі звітів та сплачувати податки за розрахунками автоматизованої системи. Для початку у Центрі обслуговуватимуть майже тисячу таких компаній.