Сьогодні вранці, 12 листопада у Жовтнему Палаці проходитиме ХІІІ з'їзд суддів. З цього приводу столичні активісти, на чолі з організаціями Реанімаційний Пакет Реформ, АвтоМайдан, Люстраційна сотня, Громадський люстраційний комітет та іншими згуртувалися в центрі Києві. Мета - не допустити до влади суддів-кандидатів, які в минулому заплямували свою репутацію антиукраїнськими рішеннями.

Активісти сподіваються, що акція приверне увагу громадськості та суддів, які прибули не лише відмітитися і формально провести з'їзд, але й почути і побачити небайдужість народу.

Присутні оголосили список одіозних кандидатів, що вже дискредитували себе раніше, і не можуть відповідати високому званню судді.

За сьогодні і завтра на з'їзді учасники мають обрати членів Вищої кваліфікаційної комісії. Це структура, яка перевіряє на "вшивість", на корупційність, виконання рішень, слідування закону весь суддівський корпус.

Очевидно, що туди мають потрапити достойні люди, Але туди намагаються пройти люди пов'язані з Ківаловим, Портновим, Медведчуком. Деякі мають у власності, наприклад, 83 тисячі кв.м. земельних угідь.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Ми вийшли сюди з колегами, щоб нагадати суддям: по-перше, за ними слідкують; по-друге, їхні рішення будуть відомі всій країні. Сьогодні вони можуть запустити судову реформу, оновити суддійське самоврядування, оновити членів Конституційного суду, або допустити до влади хтозна кого", - прокоментував "Знай" керівник комунікаційного напряму ораганізації "Реанімаційний пакет реформ" Андрій Андрушків.

Читайте також: Депутати проголосували за спеціальну конфіскацію корупційного майна

Активісти також підкреслили знаковість того, що ця подія відбувається з видом на вулицю Інститутську, пов'язану з важливими історичними подіями в Україні. Судді мають бачити її.