В Україні можуть ввести заборону на використання оборотної скляної тари для пива.

Про це повідомляється в сюжеті програми "Вікна-новини" на телеканалі СТБ.

Таку законодавчу ініціативу лобіює нардеп від "Народного фронту" Олег Кришин.

"До депутатства він був співвласником одного з найбільших в Україні склозаводів. Каже, дбає не про те, щоб пляшок більше заводи продали, а про здоров'я українців. Втім, у турботу про людей не вірять виробники пива", - підкреслюється в сюжеті.

Також, журналісти наводять приклад Данії, де практика повторного використання скляної тари успішно використовується вже сто років.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В середньому, кожна пляшка в Данії використовується близько тридцяти разів. За словами генерального секретаря Датської асоціації пивоварів Нільса Халда, рівень повернення пляшок в країні близький до ста відсотків.

"Ми рятуємо суспільство від більше мільйона тонн відходів щорічно", - зазначив Халда.

Заборона на використання оборотної пляшки може загострити і ще одну проблему в Україні. За даними Мінекології, сьогодні 4% території України займають сміттєзвалища.

Читайте також: Ремонт доріг в Україні відслідковуватимуть за допомогою онлайн-мапи

"Частка скла, яке не розкладається, в побутових відходах складає від 7% до 12%. У разі прийняття відповідних законодавчих змін частка скла може збільшитися до 20-25%", - повідомив керівник КП "Київкомунсервіс" Євген Русин.