На маріупольських металургійних комбінатах "Азовсталь" і ММК ім. Ілліча перейшли на режим економії. Підприємства входять до групи компаній "Метінвест", що належить українському олігарху Рінату Ахметову.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Група компаній "Метінвест" прийняла рішення про скорочення часу робочого дня на 20%. Також пропорційно будуть зменшені і заробітна плата для адміністративного персоналу.

Цей крок спрямований на скорочення витрат компанії. Режим економії запровадили на два місяці.

На підприємстві зазначають, що обсяг виробництва на двох містоутворюючих підприємствах Маріуполя протягом останнього часу зменшився "з низки об'єктивних ринкових і логістичних причин". Він впав у два рази до 10-ти річного мінімуму.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Читайте також: Мешканці Запоріжжя вийшли на вулиці проти Ахметова (фото)

"Метінвест", в зв'язку з цим, запроваджує антикризовий план, що переведе адмінперсонал на зменшений робочий день. Його запровадять тільки під час неповного завантаження потужностей.

Решта ж працівників, що задіяні на виробництві, продовжують працювати у звичайному режимі.

Нагадаємо, 16 листопада торги на Українській біржі завершилися обвалом курсу акцій для підприємств, що входять до групи "Метінвест".