В Україні сьогодні відзначають нове для українців свято - День Гідності та Свободи. Це одне із знакових свят в новітній історії країни.

День Гідності та Свободи відзначається згідно з указом президента Петра Порошенка № 872 від 13 листопада минулого року. Його запровадили "з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору".

В цей день почались дві революції – Помаранчева, яка була у 2004 році, та Революція Гідності у 2013 році. День став своєрідним наступником свята Дня Свободи, яке відзначали до 2011 року.

Читайте також: Справа Савкіна: МВС перевірятиме сторінки поліцейських в соцмережах

Саме сьогодні українці у 2013 році розпочали перші протести. Вони стали відповіддю на те, що Кабінет Міністрів заявив про призупинення підписання Угоди про асоціацію України та Європейського Союзу.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У Києві та інших містах України сьогодні пройдуть урочистості та меморіальні заходи. Участь в них візьмуть представники місцевої влади, територіальні громади, народні депутати, політики та звичайні громадяни, а насамперед ті, хто брав участь у революційних подіях в Україні у 2004, 2013-2014 роках.