У Києві Дому профспілок повернуть колишній вигляд, дано старт будівельним роботам по відновленню будівлі. Про це повідомляє прес-центр Федерації професійних спілок України.

"27 листопада підписано інвестиційний договір, сторонами якого виступили Федерація профспілок України, Господарське управління ФПУ, підприємство-інвестор і Будівельна компанія, яка буде генеральним підрядником виконання комплексу робіт, спрямованих на відновлення Будинку профспілок", - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом протягом року планується завершення всіх робіт, пов'язаних з відновленням Будинку профспілок на площі Незалежності в Києві, постраждалого під час Революції гідності в лютому 2015 року.

У договорі зазначено, що під час реконструкції та відновлення Будинку профспілок ніяких надбудов, або архітектурних змін у фасаді будівлі здійснюватися не буде. Виглядатиме оновлений символ Євромайдана після реконструкції буде так само, як під час бурхливих подій.

Нагадаємо, не так давно стався скандал, пов'язаний з будинком. На першому поверсі будівлі відкрилося кафе, що викликало негативну реакцію. Київська влада виступала проти відкриття в нереставрованному Будинку профспілок кафе і вимагала знести незаконно надбудовані поверхи. Після цього вивіска кафе була демонтована.

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня При споживанні до 100 кВт/год – тариф нижчий? У YASNO пояснили важливий нюанс
Показати ще

Департамент підприємництва та промисловості направив до Держархбудінспекції лист з метою відпрацювання питань про правомірність проведення реконструкції та розміщення закладу ресторанного господарства у Будинку профспілок.

Читайте також: Власникам скандального кафе в центрі Києва нагадали про Євромайдан (фото)

Директор Департаменту міського благоустрою КМДА Дмитро Білоцерківець заявляв, що суд за позовом КМДА до керівництва профспілок з вимогою демонтувати незаконно надбудовані поверхи на будівлі на Хрещатику, вийшов на фінальну стадію.

Пізніше в Держархбудінспекції назвали незаконним функціонування кафе в столичному Будинку профспілок.

У Федерації профспілок заявили, що їм не належить та частина будівлі, де розміщено кафе.