Сьогодні, 1 січня, в Україні вшановують пам'ять лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери.

З нагоди 107-ї річниці з дня його народження у багатьох містах пройдуть урочисті заходи. У Києві, зокрема, має відбутися смолоскипна хода.

За даними прес-служби всеукраїнського об'єднання "Свобода", яка організовує марш з факелами, такий захід пройде у столиці вже в десятий раз.

Збір для учасників оголосили на 18:00 в парку Тараса Шевченка. Згідно з планами організаторів, хода пройде центральними вулицями столиці й закінчиться урочистим вічем на Майдані Незалежності.

Читайте також: В'їжджаючих в Дніпропетровськ тепер зустрічає Бандера

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Відзначимо, що такий же захід пройде у місті Слов'янськ Донецької області. Хода стартує сьогодні о 17-й годині з центральної площі міста – Соборної.

Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калуського району Івано-Франківської області. Загинув 15 жовтня 1959 року у Мюнхені від рук агента КДБ Богдана Сташинського.