Російські депутати хочуть повернути представників імператорської династії Дому Романових із Європи на батьківщину. Їм запропонували жити в одному з палаців окупованого Криму або Петербургу.

Про це повідомляє видання "Новий регіон 2".

Депутат законодавчих зборів Ленінградської області Володимир Петров вже відправив листи із відповідною пропозицією до княгині Марії Володимирівні в Іспанію та князю Дмитру Романовичу в Данію.

"Ваша Імператорська Величність Государине Велика Княгине Маріє Володимирівно! Протягом всієї історії свого правління імператорська династія Романових було одною з основ Російської державності. Наразі відбувається важкий процес відновлення величі Росії і повернення нею світового впливу. Я впевнений, що в такий важливий історичний момент члени Імператорського Дому Романових не можуть залишатися осторонь процесів, що відбуваються в Росії", - ідеться в листі.

Читайте також: У Росії рекламуватимуть "нацистське" минуле Lufthansa, BMW і Siemens

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відзначається, що російські депутати будуть розробляти проект закону, який простимулює повернення в РФ членів царської родини і дасть їм "особливе становище" в країні.

Царською резиденцією депутат пропонує зробити один із закинутих палаців у Санкт-Петербурзі або у Криму.

Він вважає, що повернення царської крові до РФ сприятиме "згладжуванню політичних протиріч усередині країни, що залишилися з моменту Жовтневої революції, і стане символом відродження духовної сили народів Росії".

"Представники імператорського дому готові та висловлюють бажання переїхати до Росії. Проте вони хотять, аби "імператорський дім був історичною інституцією і частиною історичної спадщини. І це культурологічне визнання було виражене у правовому акті", - повідомив директор канцелярії глави Російського імператорського дому Романових Олександр Закатов.

За його словами, у княгині Марії Володимирівни побоюються, що нащадків царської родини можуть втягнути у політичні ігри. Тому повернення імператорського дому має відбутися у рамках правового статусу, без політичних спекуляцій.

Довідка. На даний момент існує дві основні гілки родини Романових — Кириловичі і Миколаєвичі. Перші проголошують себе імператорським домом у вигнанні на чолі з Марією Володимирівною, другі — об'єднанням нащадків дому Романових на чолі з князем Миколою Романовичем. Вважається, що законними спадкоємцями престолу є Кириловичі.