У Держдумі пропонують маркувати товари компаній, які мали економічні зв'язки з Третім рейхом. Такий законопроект вніс до парламенту депутат Олексій Журавльов. Про це повідомляє Слон.ру

Журавльов пояснив, що до реєстру потраплять такі компанії як Lufthansa, BMW, Metro Cash & Carry, Siemens, Coca-Cola, які співпрацювали з націонал-соціалістичною партією Німеччини та італійської національною фашистської партією

"Корпорації, які зробили свої капітали на крові наших співвітчизників, ті, хто співпрацював з фашистськими режимами, як мінімум, повинні інформувати про це наших покупців. Вони мають робити маркування власної продукції", - сказав він.

Чиновник зазначив, що в рекламі товарів, які "мали зв'язки з фашистською Німеччиною", на радіо розповідатимуть про минуле компанії. Під час трансляції по телевізору це займе не менше п'яти секунд, а в друкованій рекламі потрібно буде приділяти щонайменше 10% тексту.

Читайте також: Російські ВНЗ відкривають двері абітурієнтам із "ДНР" і "ЛНР"

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Російський опозиціонер Олексій Навальний заявив, що в декларації про доходи ініціатора законопроекту зазначено, що нього є німецький автомобіль Mercedes Benz ML 63, а у його дружини - BMW X3.

"Законопроект хороший: але не маркувати, а таврувати; не компанії, а депутатів; і не за зв'язки з Третім рейхом, а за політичну проституцію", - написав він.

Після цієї публікації прес-секретар росыйського парламентарія Софія Черепанова запевнила, що Журавльов відмовився від Mercedes і їздить на службовому автомобілі, марку якого вона не уточнила.

Нагадаємо, що російський політик Едуард Лимонов запропонував заборонити "Гру престолів" через сексуальні девіації в епізодах і насильство.