Податкові інспектори Києва припинили незаконну роботу двох конвертаційних центрів.

У кожній організації були оформлені десятки підставних установ, через які правопорушники вивели близько 200 млн грн.

Фіскальщіки планували операцію більш ніж півроку, повідомляє Київ kiev.segodnya.ua.

У ході затримання в обнальщиків вилучили близько 700 тисяч гривень, комп'ютерну техніку, банківські картки та печатки підставних фірм.

Читайте також: В Одесі затримали 20 нелегалів з Афганістану

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Організаторам конвертаційних центрів загрожує до восьми років в'язниці. Крім того, підприємства-клієнти пунктів переведення коштів у готівку також можуть понести відповідальність за ухилення від сплати податків.

"Підприємства реального сектора економіки купували тільки документи, фактично ніяких товарних відносин там не відбувалося, руху товару не було, рухалися тільки документи - за це вони давали відкат в сумі близько від 5 до 10% готівкою", - зазначив начальник оперативного управління Кіевоблуправленія ГФС Роман Потапов.