У тимчасово окупованому Криму відзначили традиційне кримсько-татарське свято весни, землеробства та родючості Хидирлез. З цієї нагоди вирішили почастувати учасників заходу чимось смачним. Для цього спекли чебурек, вагою з центнер.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Кримчани похвалилися, що їх страва побила світовий рекорд. Чебурек вийшов 2,5 метра у довжину та півтора завширшки. Щоб підсмажити гіганта, витратили понад тонну олії, 75 кілограмів борошна та всього 15 кілограмів м'яса. 18 кухарів готували його три доби.

Цю подію вже встигли висміяти користувачі соцмережі на тлі традиційних вуличних пригощань росіян з лопати.

"Лопати усім приготували? Чи цього разу будуть просто кидати у натовп?", - пожартував користувач Денис Капинус.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Ще одна марна справа, якою буде гордитися Росія", - додав Георгій Ємельянов.

Та й на вигляд чебурек не здивував, користувачі не зрозуміли, над чим там було трудитися три дні.

"Щось завтовшки міліметр… ех.. традиція у них така, чи що? Яким би великим не був чебурек, м'яса там все одно міліметр", - додав читат Антон Гришин.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", киянку розчарували хачапурі, які запропонували їй ресторани на херсонському курорті.