Затриманого екс-нардепа від "Народного фронту" Миколу Мартиненка доставили у Солом'янський районний суд Києва для обрання запобіжного заходу, повідомляє видання РБК-Україна.

В приміщенні суду також знаходяться представники уряду і члени фракції "Народного фронту", які готові взяти Мартиненка на поруки. Зокрема, тут знаходяться нардеп Віктор Логвінський, а також міністри Ігор Жданов, Остап Семерак, Лілія Гриневич та Володимир Омелян.

Засідання суду було призначено на 15:00, однак через зайнятість слідчого судді Олександра Бобровника, який має розглянути клопотання Національного антикорупційного бюро України про обрання запобіжного заходу екс-нардеп, судове засідання затримується.

Раніше очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів, що АП визначилася із мірою покарання для затриманого і вимагатиме у суді утримання під вартою не менше 60 діб, але розглядає також альтернативний варіант - внесення застави у розмірі 300 мільйонів гривень.

Як повідомляв сайт Знай.ua, колишньому депутату Миколі Мартиненко загрожує від 8 до 12 років ув’язнення.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще