Компанія SpaceX розсекретила економічні показники запуску ракети-носія Falcon 9, який здійснив вперше в історії успішний запуск та посадку першої ступені у кінці березня.

Falcon 9 створювалась з метою частково багаторазове використання, це дало б змогу зекономити на запуску ракет до 30% у порівнянні з одноразовими, пише "SpaceNews".

На Космічному симпозіумі президент компанії Гвін Шотуелл заявив, що повторний запуск та ремонтно-відновлювальні роботи виявився набагато вигіднішими, ніж запуск нової ракети. Різниця, за словами президента компанії, склала "значно менше половини вартості нової першої ступені".

Крім того, Шотуелл заявив, що у недалекому майбутньому, крім значної економі, реалізовувати ці процеси можна буде всього за добу.

"Говорячи про повторне використання, ми вважаємо, що розраховувати на цю технологію всерйоз можна тільки за умови, що підготовка першого ступеня буде проводитися так само оперативно, як повернення літака", - сказав Гвін Шотуелл.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", NASA показало один з завершальній етапів найуспішнішою місії по дослідженню сонячної системи Cassini.