Любителі здорового способу життя і всього натурального воліють стародавню морську водорость. У Африці люди споживали спіруліну багато століть, але повністю вдалося дослідити цей продукт зовсім недавно.

Спіруліна протягом мільйонів років не змінювалася і не еволюціонувала. Вона досить унікальна і може існувати в різних умовах.
Спіруліна - темно-зеленого кольору живий організм, який зустрічається у водах, озерах і океані.

Спіруліну вживають для отримання білка в організм. Вона містить амінокислоти, вітаміни групи В, а так само С, D, E, мінерали, залізо, цинк, фосфор, калій, магній, тіамін, антиоксиданти.

Спіруліна має різне застосування. Крім біодобавки, спіруліну можна додавати в корм при розведенні риб і тварин, порошок спіруліни застосовується в косметології і останнім часом вважається одним з найефективніших засобів, що омолоджують, який володіє потужним антиоксидантом.

Екстракт спіруліни використовують в харчовій індустрії в якості натурального барвника. Водорості містять ненасичені амінокислоти омега -3, -6, -9.
Її часто застосовують при лікуванні анемії, для поліпшення зору, як протизапальний засіб, що очищає кров від токсинів і зміцнює імунну систему, підвищує лібідо чоловіків і жінок. Знижує роздратування від алергії під час цвітіння різних рослин.
Тим, хто хоче поліпшити свою пам'ять, спіруліна підходящий засіб. Водорость інгібує розвиток раку, запобігає захворюванням серцево-судинної системи, зміцнює метаболізм, дає енергетичний заряд.

Спіруліну активно застосовують у догляді за зовнішністю, для приготування різних масок, екстракт спіруліни можна зустріти у складі багатьох кремів для обличчя.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Найпростіша маска готується таким чином:
порошок водоростей змішують з невеликою кількістю води. При сухій шкірі додають в суміш жовток і оливкову олію, при жирній шкірі - лимонний сік або мед.

Спіруліна як біодобавка:
По 1 таблетці 3 рази в день за півгодини до їжі. Дієтологи вважають, якщо приймати спіруліну після їжі, вона сприяє набору ваги, а якщо до прийому їжі, навпаки - до схуднення.

Цей дар морської природи можна вважати універсальним засобом для поліпшення здоров'я і зовнішнього вигляду. Застосовуючи спіруліну для різних цілей, ви швидко помітите результат.

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що зайва вага провокує зміни в усіх органах і системах тіла людини. Але першим на появу зайвих кіло реагує кишечник: в ньому створюється особлива мікрофлора, властива людям, що страждають на ожиріння різного ступеня тяжкості. Вчені припустили, що при зайвій вазі в кишечнику людини створюється "крен" у бік специфічних бактерій.