Після вчорашніх відбіркових матчів до Євро-2016 у групі В збірна Уельсу вперше в історії потрапила до основного турніру Чемпіонату Європи.

Цікаво, що такий історичний для валлійців матч став поразкою, адже команда з Британських островів поступилася збірній Боснії та Герцеговини. В іншому матчі групи ізраїльтяни програли кіпріотам та втратили усі шанси наздогнати Уельс.

"Ми не знали про результат іншого матчу, але тепер в курсі, і це круто! Я навіть не можу пояснити вам, що це означає, а це означає все. Це справжнісінька мрія!", - поділився емоціями після матчу головний тренер команди Кріс Коулмен.

Після матчу головна зірка Драконів Гарет Бейл заявив, що це була найкраща поразка у його кар'єрі. І дійсно, навіщо засмучуватись, якщо вже точно зіграєш на головному турнірі Європи.

Після цього матчу збірна Боснії обійшла у групі Ізраїль і побореться за путівку до Франції у стикових матчах, якщо не втратить бали в останньому матчі із Кіпром.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше збірна Уельсу лише один раз грала на великих міжнародних турнірах. Це було у 1958 на Чемпіонаті Світу у Швеції.

Читайте також: Руні став володарем "Золотої бутси"

Євро-2016 стане дійсно видатним для Сполученого Королівства. На турнірі, окрім звичного учасника збірної Англії, зіграє також команда з Північної Ірландії. Для цієї команди це також буде перший в історії виступ на Євро.