Бюджет матчу за титул чемпіона світу із шахів серед жінок, який відбудеться в березні наступного року у Львові, становить 600 тисяч євро. Половину із цих коштів потрібно залучити за рахунок спонсорів.

Про це розповів міністр молоді та спорту України Ігор Жданов на засіданні у Львові робочої групи з питань підготовки до проведення матчу, пише ZAXID.NET.

"Проведення матчу за звання чемпіонки світу – це дуже важлива подія не лише для Львова, але й для всієї України. Цей процес також перебуває на постійному контролі у президента, який зацікавлений в тому, щоб Україна проводила престижні міжнародні спортивні змагання. Ми розбили, що може на себе взяти державний бюджет на 2016 рік, обласний та міський бюджети", – зазначив Ігор Жданов.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, зараз дирекція турніру починає входити в активний робочий режим.

Під час наради також обговорювалися питання проживання учасників матчу, облаштування місця проведення змагань у палаці Потоцьких, промо-кампанії та трансляції турніру.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: У Львові оберуть кращу шахістку світу - Порошенко

Нагадаємо, 1 березня 2016 року в Палаці Потоцьких у Львові розпочнеться матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою, львів'янкою Марією Музичук та претенденткою на титул китаянкою Хоу Іфань. Матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок складатиметься з понад 10 ігор та триватиме до 17 березня.

Львівська міськрада уже виділила на проведення матчу за титул чемпіона світу з шахів 750 тисяч гривень.