Нападника каталонського футбольного клубу "Барселона" Ліонеля Мессі визнали найкращим футболістом світу у 2015 році.

Про це повідомляє іспанське видання El Mundo Deportivo.

Аргентинець, відповідно до підсумків голосування за нового володаря "Золотого м'яча", отримав 82,4% голосів, тобто 414 очок.

Кращий гравець світу 2014 року Кріштіану Роналду, який виступає у складі мадридського "Реалу", отримав майже вдвічі менше балів - 212,5. З цим результатом він посів другу сходинку. Третє місце зайняв ще один представник "Барселони" і партнер Мессі по атаці бразильський форвард Неймар. Він набрав 95,5 балів.

Наступними в рейтингу розташувалися ще один представник "синьо-гранатових" Луїс Суарес, Златан Ібрагімович із французького "ПСЖ" та Андрес Іньєста із тієї ж "Барселони". Футболісти набрали 34,5, 21 і 20 балів відповідно.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: УЄФА стежитиме за допінг-контролем футболістів напередодні Євро

Мессі вже має у своєму активі чотири "Золотих м'ячі". Нагороду почали вручати з 1956 року. Аргентинець встановив рекорд по кількості цих призів, які колись отримував один гравець.

У голосуванні на звання кращого гравця беруть участь головні тренери і капітани національних збірних. Також до цього залучають і представників мас-медіа.

Раніше нападник "Реала" визнав свою поразку в опитуванні за титул кращого футболіста планети за підсумками 2015 року.