Харківський "Металіст" отримав від каналів "Футбол1/2" близько 50 мільйонів гривень (точніше – 2,25 млн доларів) за права на трансляцію домашніх матчів УПЛ.

За інформацією Tribuna.com, це рекордний показник серед усіх українських клубів у цьому сезоні, не враховуючи "Динамо", "Шахтар" і "Дніпро", інформація по яких відсутня. Інші клуби заробили на правах не більше 16 мільйонів гривень.

Така велика сума "Металіста" пояснюється тим, що харківський клуб уклав контракт у валюті ще кілька років тому, коли курс долара був 8 грн. За наявною інформацією, угода діє до кінця цього чемпіонату.

Додамо, що бюджети клубів-середняків УПЛ в цьому сезоні складають приблизно 60 мільйонів гривень. Тобто, "Металіст" одним телевізійним контрактом міг покрити практично всі свої витрати і не допускати 8-місячних затримок по зарплаті перед футболістами.

Читайте також: Гравці "Металіста" не вийдуть на поле проти "Олександрії"

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

У минулому ж році "Металіст" заробив на трансферах 44 млн доларів. За поточним курсом, цього вистачило б зараз на 15 років існування клубу.

Нагадаємо, сьогоднішній матч чемпіонату України "Олександрія" - "Металіст" опинився під загрозою зриву. Гравці харківської команди відмовлялися виходити на гру на знак протесту проти боргів. Але в останній момент передумали. Через що матч розпочався з 30-хвилинною затримкою, а в самому матчі перемогла "Олександрія" 2:0.