Завершився командний турнір з жіночої шаблі на чемпіонаті світу з фехтування, який зараз проходить у Москві.

Збірна України у фіналі зустрічалася з командою Росії і програла з рахунком 41:45.

У складі збірної виступали Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Олена Вороніна, передає УНІАН з посиланням на офіційний сайт змагань.

Українки мали перевагу на початку зустрічі, вигравши три перших поєдинку з різницею в 1-2 уколи (5:4, 5:4 та 5:3) - 15:11.

На початку другої серії поєдинків Кравацька завершила внічию дуель з Яною Єгорян- 5:5 (20:16). Також внічию завершився поєдинок Харлан і Катерина Дяченко (25:21).

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У третьому двобої другої серії Комащук програла Софії Великій - 2:9 (27:30). Саме цей поєдинок став ключовим в матчі.

Читайте також: Тернопільський фрі-файтер на чемпіонаті світу став третім

В заключній серії першими вийшли на доріжку Кравацька і запасна у складі збірної Росії Юлія Гаврилова. Росіянка збільшила перевагу своєї команди - 5:2 (35:29).

Потім на бій вийшли Комащук і Єгорян - Комащук скоротила відставання від суперниць в загальному рахунку - 5:9 (38:40).

У вирішальному поєдинку зійшлися найтитулованіші шаблістки світу на даний момент - Харлан і Велика. Росіянка перемогла - 5:3 (45:41).

Чемпіонат світу з фехтування проходить в Москві з 13 по 19 липня.