У Черкасах відбулося засідання тренерської ради і представників ФК Черкаський Дніпро, представників міської та обласної влади, депутатів. Головне питання, яке обговорювалося, - це подальша доля футбольної команди. Президент Черкаського Дніпра Володимир Лашкул запропонував реформувати структуру, створивши муніципальний футбольний клуб Черкаси.

Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко наголосив, що розвиток і підтримка спорту – один із головних пріоритетів міської влади; "Ми неодноразово надавали фінансову підтримку нашому Черкаському Дніпру. Однак повністю взяти футбольний клуб на утримання громади міста Черкаси ми не можемо. Як і не можемо допустити, щоб він припинив своє існування. Тому в ході обгорнення було вирішено створити робочу групу і розглянути можливість передачі Черкаського Дніпра у спільну комунальну власність міста і області. Найближчим часом, думаю, це питання розглянуть як міські, так і обласні депутати, адже мати власну футбольну команду – справа честі всієї громади і міста, і області".

У соцмережах ця новина викликала бурхливе обговорення. Дехто вважає, що у міста я багато інших нагальниз питань, на які слід витрачати кошти. Хтось просто припускає, що колишнє керівництво просто намагається здихатися клубу через брак коштів.

На наш погляд, при розумному використанні цей проект має повне право на життя. До прикладу, зараз у Житомирі відроджується Полісся. Це також муніципальний клуб. В одному з інтерв'ю президента клубу Руслан Павлюк зазначав, що в них усе чітко зблансовано. Місто виділяє гроші з бюджету, які потім прохолять черещ систему ПроЗорро і все видно, куди йдуть гроші. Плюс багато меценатів з міста і області. У Житомирі більше 10 років не було професійного футболу. І ось нарешті щось змінюється. Якщо не красти і все раціонально використовувати, то буде діло.

Нагадаємо, раніше портал Знай.ua повідомляв, що Динамо вибуло з Юнацької ліги УЄФА.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще