Президент американської політичної організації Council on Foreign Relations Річардр Хаасс відповів на питання держсекретаря США Рекса Тіллерсона, яке він поставив на саміті G7 в Італії, стосовно того, чому американські платники податків повинні турбуватися через Україну.

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на USA Today. Хаасс назвав чотири головних причини для занепокоєння США.

По-перше, президент Росії Володимир Путін, окупувавши Крим та розпочавши війну на Донбасі, порушив головний принцип міжнародних відносин, який не передбачає зміни державних кордонів із застосуванням військової сили. Це може вплинути на світовий порядок.

Другою причиною Хаасс назвав бажання Путіна домінувати над іншими країнами через застосування військової, кібернетичної, а також енергетичної сили. Він може продовжити захоплювати території та розпалювати конфлікти.

Ще одна причина - добровільна відмова України від ядерного озброєння. Анексія Криму показала, що такі дії небезпечні для територіальної цілісності країни.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

І четвертою причиною автор назвав той факт, що Україна, попри отриманні гарантії безпеки в обмін на відмову від ядерної зброї, все одно не може бути у безпеці.

"Кожен раз, коли США не дотримуються своїх слів, це заохочує ворогів кинути виклик американцям та їхнім союзникам. А значить світ стає менш стабільним, а вплив США скорочується", - пише Хаасс.

Він зазначив, що США повинні бути зацікавлені у тому, щоб Європа була стабільною та сильною.

Як повідомляв портал "Знай.ua", радник президента США з питань національної безпеки Герберт Макмастер заявив про намір провести з Путіним жорсткі переговори стосовни підтримки сирійського диктатора Башара Асада.