Дієтологи з США не рекомендують захоплюватися м'ясними шашликами в сезон пікніків. Приготовані на відкритому вогні страви з рослинних продуктів знижують ймовірність захворіти багатьма злоякісними хворобами.

На думку експертів, потрібно прагнути до такого раціону, щоб дві третини раціону складали овочі, бобові, цільнозернові, фрукти і лише на третину продукти тваринного походження.

Рослинна їжа перешкоджає розвитку онкології та ожиріння, тоді як м'ясні страви володіють протилежними властивостями. Щоб пікнік був не тільки смачним, але і корисним - дотримуйтесь кількох правил.

Для приготування овочів і фруктів використовуйте масло каноли або оливков, у складі яких менше холестерину. Крім того, продукти не варто очищати перед приготуванням, оскільки в шкірці містяться більшість корисних речовин.

У смаженому до хрусткої скоринки м'ясі або рибі міститься набагато більше канцерогенів. Приготовані на грилі овочі і фрукти не мають негативного впливу на організм. Смажте рослинні продукти краще на решітці з антипригарним покриттям.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Дієтологи закликають частіше експериментувати з продуктами, такими як: птах, червона риба, сочевиця, квасоля і боби.
Любителям м'ясних шашликів, яких не зупиняють попередження дієтологів, слід дотримуватися кількох простих правил:

- додавайте у шашлик кілька овочів, щоб вживати корисні продукти.
- віддавайте перевагу морепродуктам замість м'яса.
-гриль потрібно частіше змащувати маслом, щоб їжа не обвуглилася.
-при смаженні продуктів на вогні, дотримуйтесь температурного режиму. Збільшіть відстань між їжею і вугіллям.
- використовуйте вугілля або дрова.
- очищайте гриль від залишків їжі після кожного використання.
- частіше перевертайте м'ясо - це перешкоджає утворенню канцерогенів.
- маринувати треба не тільки м'ясо, а й інші продукти, які збираєтеся готувати на грилі, це убезпечить вас від утворення злоякісних пухлин.
- попередньо підготуйте продукти. Підігрійте м'ясо п'ять хвилин в духовці і продовжите приготування на грилі - тим самим ви уникнете утворення канцерогенів і збережете смакові якості страви.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, щоб приготувати соковите і смачне м'ясо потрібно не тільки вибрати свіже м'ясо, але і приготувати маринад, який є основою страви.
Чому навіть гарне м'ясо не завжди виходить м'яким? Все залежить від того, як ми його маринуємо і готуємо.