Оболонський райсуд Києва за дорученням Апеляційного суду розглядатиме справу щодо обвинувачення колишнього президента України Віктора Януковича у державній зраді.

Про це повідомив прокурор Генеральної прокуратури України Руслан Кравченко.

При цьому він зазначив, що поки дату першого засідання не призначено.

За його словами, щойно повний текст постанови оголосять в Апеляційному суді й направлять обвинувальний акт до Оболонського райсуду, останній, після цього, протягом п'яти днів повинен призначити засідання.

Кравченко уточнив, що повний текст ухвали Апеляційного суду оголосять 3 квітня.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Крім того, прокурор також розповів, що, якщо Янукович не повернеться в Україну і його не затримають українські правоохоронці, звинувачення вимагатиме заочного засудження.

Нагадаємо, обвинувальний акт щодо Януковича Військова прокуратура передала в суд 14 березня.

Януковича підозрюють у державній зраді, пособництві у навмисних діях, метою яких є зміна меж території і державного кордону України, а також пособництві у веденні агресивної війни.

Сторону обвинувачення у справі про держзраду Януковича представить прокурор Руслан Кравченко.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", Шевченківський районний суд Києва призначив дату засідання про повернення державі лісових угідь Януковича.