У Києві сталася стрілянина біля Будинку профспілок.

Як повідомляє "112 Україна", люди, які називались себе батальйоном "Донбас", відкрили стрілянину по правоохоронцям, які намагалися увійти всередину будівлі.

"На даний момент в приміщенні тривають слідчі дії. Їх проводять співробітники Нацполіціі, вибухотехніки та інші експерти, які повинні встановити, що за три місяці накопичилося в цьому приміщенні, поки воно знаходилося поза контролем його власників. У ньому знаходилися люди, які представилися ветеранами батальйону "Донбас". Коли ми підійшли, вони закрили залізні ворота і забарикадувалися ", - сказав керівник управління СБУ із захисту національної державності Роман Матковський.

Він зазначив, що директор Асоціації профспілок вже три місяці не може потрапити в будівлю.

Також Матковський зазначив, що люди, що засіли в будинку, застосовували проти правоохоронців три або чотири гранати сльозогінного газу, також погрожували застосувати зброю. Скільки саме людей перебуває в будівлі, правоохоронцям невідомо.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Глава Київської міської ради профспілок Валентин Мельник заявив, що 30 грудня в будівлю зайшла група невідомих в балаклавах, які назвалися представниками ветеранів батальйону "Донбас". Профспілки зверталися в ГПУ, Міноборони, але ніякої реакції не було.

У батальйоні Донбас заявили, що вони хочуть перешкодити приватному бізнесу, відкрити в будівлі заклад громадського харчування.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що колишній командир батальйону "Донбас" народний депутат Семен Семенченко заявив, що не був особисто знайомий з вбивцею екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова Павлом Паршовім.