Попри Мінські домовленості російська сторона використовує зброю та вибухівку, яка заборонена не тільки в рамках угоди, а й взагалі – по всіх країнах світу.

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі Служби безпеки України.

Зокрема, українські силовики знайшли та знешкодили на лінії розмежування протипіхотну міну ПМН-2. Згідно міжнародної конвенції їх взагалі не можна зберігати, накопичувати на складах, а тим більше – застосовувати.

Відомо, що п'ять років тому всі наявні в Україні міни такого зразка знищили, але проросійські бойовики нехтують будь-якими заборонами і мінують територію поблизу Мар’їнки.

Також на Донеччині знайшли залишки від пострілу 82-мм калібру з маркуванням 76-6-93, з чого СБУ зробила висновок про поставки з РФ.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що мешканці Авдіївки досі залишаються без світла, адже окупанти заважають відновити лінії електропередач.