Канада може розпочати поставки летальної зброї на потреби української армії. Відповідна петиція вже розміщена на ресурсі місцевого парламенту, але для її ухвалення необхідно зібрати чотири сотні підписів.

Про це на сторінці у Facebook повідомив депутат від Консервативної партії Джеймс Безан.

За його словами, члени уряду повинні підтримати питання озброєння ЗСУ. Депутат аргументував це тим, що на Донбасі ситуація за тривалий час не змінилася, і нагадав, що саме Росія ініціювала це протистояння.

"Летальна зброя вкрай потрібна Україні для збереження суверенітету та захисту громадян, тому підтримайте петицію і дайте сигнал уряду", - зазначив він.

Відомо, що текст документу передбачає посилення співпраці між країнами та внесення України в Автоматичний контрольний список країн з вогнепальної зброї (Automatic Firearms Country Control List), який передбачає взаємодію в сфері оборони.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

До переліку вже внесено близько 35 держав, в тому числі Ботсвана, Саудівська Аравія і Колумбія.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що сенатор Джон Маккейн заявив, що американська сторона готова допомогти Україні із забезпеченням новітніми типами озброєння. Він додав, що передусім відправлять радари, летальну зброю, а також протитанкові комплекси Javelin.