Бойовики проігнорували домовленості контактної групи в Мінську про «великоднє» перемир’я й продовжують обстріли на Донбасі. Кремль вже працює над розробкою планів, які дозволять скасувати режим припинення вогню.

Про це повідомив політолог Віталій Портников, передає "Радіо Свобода". Він зазначив, що Путін не відмовиться від стратегії дестабілізації України, а постійні обстріли, загибель військових та мирних мешканців лише зіграє йому на руку.

Кремль шукатиме різні приводи, щоб зірвати перемир'я. Це може бути «відповідь» на обстріли української армії, заклики до «відновлення територіальної цілісності ДНР», боротьба з українськими «диверсантами».

Грузія розпочала спецоперацію проти бойовиків в Південній Осетії саме після систематичних обстрілів. Москва використовувала подібну тактику, щоб представити грузинську владу безпорадною і нерішучою. Грузії стояла перед вибором – домовленості на умовах Москви або війна. У Тбілісі обрали відкритий конфлікт й програли.

Україні також не на руку повномасштабна війна. Політолог зазначив, що потрібно домагатися ослаблення Росії й цьому сприяє міжнародна ситуація та її економічне становище. Він додав, що час та витримка грають на користь України.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Коли в Москві будуть зайняті внутрішніми проблемами, про експансію доведеться забути. Росія тоді піде з Донбасу сама – разом із бойовиками і ракетними установками. Так, це вимагає часу. Так, Росію не так просто буде вигнати з Криму, як з Донбасу. Так, весь цей час – до відходу Росії і її найманців – триватимуть обстріли і гинутимуть люди", - наголосив Портников.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Росія вигадала, як прикрити величезні втрати техніки та боєприпасів, переправлених бойовикам на Донбас.